Składniki:

  • 2 łyżki żelatyny
  • Maliny około 250 g
  • Cukier
  • 400 gram serka waniliowego np. Danio
  • 150 g śmietanki 30%
  • Cukier puder
  • biszkopty

A teraz mieszamy:

  • Przygotowujemy szklanki lub salaterki a na dnie układamy biszkopty.
  • Ubijamy śmietanę na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i znowu ubijamy. Dodajemy żelatynę ( 2 łyżki żelatyny mieszamy z gorącym mlekiem aż do całkowitego rozpuszczenia ). Potem dodajemy serek waniliowy i całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do salaterek lub szklanek i wkładamy na dwie godziny do lodówki.
  • Przygotowujemy maliny: maliny przeglądamy czy nie ma robaczka, myjemy i miksujemy dodając cukru ( dajemy tyle cukru ile lubimy).
  • Po dwóch godzinach na wierzch polewamy malinami i deser gotowy.

Smacznego !!!!!

 

Magda